LIFESTYLE, 16 Maj 2023, 13:28

Elon Musk: Në vitin 2023 do të “zhdukim” makinat me benzinë dhe naftë

Elon Musk: Në vitin 2023  do të “zhdukim” makinat me

Biznesmeni miliarder po shikon një mundësi të re ndaj prodhuesve tradicionalë të makinave, duke synuar ta bëjë Teslën dominuesin absolut të automobilizmit.

Elon Musk duket i vendosur të përshpejtojë fundin e motorëve me djegie të brendshme, duke trazuar ujërat e ndenjur të industrisë evropiane të makinave.

Miliarderi mori pjesë në një konferencë me drejtuesit kryesorë të Tesla-s në Evropë, duke paraqitur qëllimet e kompanisë për pjesën tjetër të këtij viti.

Siç raportojnë mediat, të gjithëve u bëri përshtypje një frazë ku shkruhej “Këtë vit do të vrasim makinat ICE” , pra makina me motorë me djegie të brendshme (Internal Combustion Engines).

Me frazën e mësipërme, Musk duket se ka dashur të shprehë besimin e tij të palëkundur në përmirësimin e mëtejshëm të performancës komerciale tashmë mbresëlënëse të kompanisë në tokën evropiane.

Musk beson se përmes iniciativave (të tilla si ulja e çmimeve) ai mund të vendosë modelet e tij ekskluzive tërësisht elektrike në krye të shitjeve evropiane, duke zhvendosur centralet tradicionale të energjisë bazuar në motorët me naftë dhe benzinë.