BOTA, 19 Shtator 2022, 23:13

Lavrov: Shtetet duhet të kenë më shumë komunikim për të zgjidhur problemet globale

Lavrov: Shtetet duhet të kenë më shumë komunikim për

Ministri i Jashtëm rus ka bërë thirrje për kontakte shtesë midis vendeve për të zgjidhur problemet globale.

Duke folur në një konferencë për krerët e misioneve diplomatike të akredituar në Moskë përpara sesionit të 77-të të Asamblesë së Përgjithshme të OKB-së, Sergej Lavrov theksoi se OKB-ja u krijua për të kërkuar zgjidhje kolektive për problemet globale, raporton Al Jazeera.

“Jemi dëshmitarë të akumulimit të proceseve të krizës, të lidhura si me politikën ekonomike, ashtu edhe me politikën në fushën e furnizimit me energji të njerëzimit, dhe procese që shkaktohen drejtpërdrejt nga minimi i themeleve mbi të cilat u mbështet i gjithë sistemi i globalizimit”, tha ai.

“Ngjarjet e nivelit të lartë po fillojnë këtë javë në Nju Jork, gjatë të cilave do të bëhen vlerësime të ashpra të veprimeve të ndryshme të shteteve të ndryshme, nuk ka asnjë shmangie nga kjo”, tha Lavrov.