BOTA, 18 Shtator 2022, 22:42

Kievi: Nuk ka kuptim të zhvillohen bisedime me Putinin tani

Kievi: Nuk ka kuptim të zhvillohen bisedime me Putinin tani

Kievi përjashton negociatat dhe një takim midis Presidentit rus Vladimir Putin dhe Presidentit të Ukrainës Volodymyr Zelensky, të paktën për momentin.

“Me pak fjalë, vetë procesi i negociatave dhe një takim kokë më kokë midis presidentëve nuk kanë kuptim për momentin”, tha këshilltari presidencial ukrainas Mykhailo Podoliak, sipas mediave ukrainase.

Podoliak përmendi tre arsye pse bisedimet do të ishin të kota në këtë fazë, duke filluar me përpjekjet e Rusisë për të ruajtur dhe legjitimuar përfitimet e saj territoriale.

Së dyti, ruajtja e status quo-së do t’i jepte Moskës hapësirë ​​për të vazhduar ofensivën përgjatë vijave të reja të frontit.

Dhe së treti, Rusia duhet të mbajë përgjegjësi për krimet që ka kryer në tokën ukrainase. Kjo është arsyeja pse negociatat do të jenë të mundshme vetëm kur trupat ruse të jenë tërhequr nga territori i Ukrainës, tha Podoliak.

“Pastaj do të mund të negociohej shuma e reparacioneve dhe dorëzimi i kriminelëve të luftës”, shtoi ai.