BOTA, 19 Shtator 2022, 12:42

Në Mbretërinë e Bashkuar mbahet funerali shtetëror për Mbretëreshën Elizabeth II (video)

Në Mbretërinë e Bashkuar mbahet funerali shtetëror për

Mbretëri e Bashkuar - Në Westminster Abbey është mbajtur funerali shtetëror i Mbretëreshës Elizabeth II. 

Në ceremoni kanë marrë pjesë krerë shtetesh nga mbarë bota, anëtarë të familjeve mbretërore dhe figura të shquara. 

Arkëmorti i Mbretëreshës mbërriti rreth orës 11:00 me orën lokale dhe më pas nisi ceremonia. 

Westminster Abbey është kisha ku Elizabeth II u kurorëzua si Mbretëreshë dhe ku u martua. 

Gjatë ceremonisë edhe kryeministrja britanike Lizz Truss lexoi një pjesë nga Ungjilli. 

Arkëmorti i Mbretëreshës do të rrugëtojë për herë të fundit nga Londra drejt Kështjellës Windsor. 

Në mbrëmje do të bëhet varrimi, me prezencën e familjes.