AKTUALITET, 25 Maj 2022, 13:37

Zgjedhjet në PS/ 400 kandidatë në garë për kryetar dege, shtyhet afati për aplikim

Zgjedhjet në PS/ 400 kandidatë në garë për kryetar

400 kandidatë kanë shprehur interes për të kandiduar në zgjedhjet e reja që do të zhvillohen në 61 degët e Partisë Socialiste për kryetar dege.

“Në zbatim të vendimeve të Kongresit, Asamblesë Kombëtare dhe Kryesisë për fushatën e zgjedhjeve të brendshme për kryetarët e 61 degëve të partisë në bashki, deri ditën e djeshme janë administruar mbi 400 emra si kërkesa për vetkandidim dhe propozime nga Këshillat Socialiste në territor”.

Nisur nga interesi i lartë Partia Socialiste njofton se është shtyrë afati për aplikimin deri në datën 31 maj.

“Në kushtet kur afati i përcaktuar skadon sot, marrë në konsideratë interesi i lartë për pjesëmarrje në këtë proces, Sekretariati Ekzekutiv i Partisë Socialiste ka vendosur shtyrjen e afatit të aplikimeve dhe propozimeve deri në datën 31 Maj.

Kjo periudhë shtesë do të shërbejë jo vetëm për administrimin e kandidaturave të reja por edhe plotësimin e dokumentacionit të nevojshëm nga kandidaturat e deritanishme.

Çdo kandidaturë duhet të ketë si dokumentacion shoqërues një CV, kërkesën për kandidim dhe formularin e vetdeklarimit për garantimin e integritetin ligjor.

Platforma e kandidimit është një material i cili do të prezantohet para asamblesë së bashkisë përkatëse vetëm nga kandidatët të cilët kualifikohen për fazën finale të garës”.