AKTUALITET, 24 Maj 2023, 18:40

Rritja e pagës së ligjvënësve/ “Status deputeti prej lëngaraqi”, Petro Koçi: Po rrezikojmë jetën. Nuk kemi as makina, as shoferë

Rritja e pagës së ligjvënësve/ “Status deputeti prej

Deputeti socialist Petro Koçi, duke folur për rritjen e pagave, e cilësoi këtë vendim të drejtë, ndërsa theksoi se shpesh herë ligjvënësve iu rrezikohet jeta.

Koçi u shpreh se dikur deputeti kishte makinë dhe shoferë në dispozicion nga shteti, kurse sot nuk ka.

“Kemi të bëjmë me një rritje pagash në përgjithësi, në të gjithë sistemin buxhetor. Por, mendoj që një status deputeti prej langaraqi do ta bënte edhe vetë Parlamentin langaraq. Këto diferenca hapin debat dhe diskutim, por është në dinjitetin e një vendi që Parlamenti të ketë një trajtim normal. Aktualisht, nuk e ka këtë lloj dinjiteti. Sot deputeti është vetë sekretar, vetë shofer… Dikur ka patur makinë dhe shofer në dispozicion nga shteti, nuk kishte nevojë të rrezikonte jetë një person i cili shpenzon orë të tëra në debate dhe takime, e pastaj të kthehet në shtëpi në orët e vona. Megjithatë, unë nuk besoj se deputetët janë ligësia e këtij vendi. Nëse marrim sot nivelin e jetesës dhe pagat, deputeti, edhe me ndryshimet që do të hyjnë në fuqi, nuk është nga më të paguarit. Nëse marrim pasanikët e këtij vendi, deputetët janë fundi i kavallit. Ka edhe nga ata që janë biznesmenë, por po flas për ata që janë vetëm deputetë, që nuk kanë biznese. Nuk është se kjo na çon në një pozicion kaq shumë të lakmueshëm”, shtoi Petro Koçi.