SPORT, 18 Maj 2023, 13:42

Finalja e madhe e Stambollit, ja sa milionë ka arkëtuar Interi deri tani nga UEFA

Finalja e madhe e Stambollit, ja sa milionë ka arkëtuar Interi deri

Finalja e Stambollit është jo vetëm një arritje e madhe për Interin në planin sportiv, por edhe në atë ekonomik.

Me mbërritjen në finale zikaltrit kanë arkëtuar vetëm nga UEFA (pa përfshirë të ardhurat nga shitja e biletave) mbi 98 milionë euro, duke përfshirë bonuset e pjesëmarrjes, renditjen historike, “marketpool” dhe shpërblimin për rezultatet.

Të ardhurat e deritanishme kishin shkuar në mbi 82 milionë euro, por kualifikimi në finale solli edhe 15.5 milionë euro, ndërkohë që triumfi në finale vlen 4.5 milionë euro.