LIFESTYLE, 2 Maj 2023, 10:52

Robotit “i bie të fikët” pasi punoi 20 orë rresht

Robotit “i bie të fikët” pasi punoi 20 orë rresht

Një robot punoi për plot 20 orë pa ndërprerë, e nga "lodhja", për një moment u rrëzua përtokë, shkroi “Unilad” të hënën. Roboti i quajtur Digit, po operonte me disa pako në një hapësirë publike kur u rrëzua në një moment dhe u rrëzua.


Roboti i punuar nëpërmjet inteligjencës artificiale u ngrit më pas nga stafi, ndërsa s'u bë e ditur nëse pati vazhduar punën.

Ky robot ka zënë të përdoret në disa kompani të mëdha ndërkombëtare.

Ai është i gjatë disa centimetra dhe ka një lëvizje të shpejtë gjatë kryerjeve të lëvizjeve.