BALLKAN, 4 Mars 2023, 09:20

Pas aksidentit tragjik, çfarë pritet të ndodh me trenat në Greqi këtë fundjavë

Pas aksidentit tragjik, çfarë pritet të ndodh me trenat në

Asnjë shërbim i hekurudhave greke, përfshirë shërbimet periferike të Athinës, nuk do të lejohet gjatë fundjavës (4-5 mars) për shkak të një greve të re 48-orëshe nga sindikatat e punëtorëve hekurudhor.

Shërbimet e trenave janë ndërprerë që prej mesditës së së mërkurës, 1 mars, pas aksidentit tragjik në Tempi.

Ndërkohë, do të hartohet një memorandum me të gjitha çështjet që kanë të bëjnë me hekurudhën dhe do të kërkohet një takim i menjëhershëm me Ministrinë e Transportit dhe Partitë Politike, jo më vonë se javën e ardhshme për të paraqitur pikëpamjet e sindikatës, lëvizje për çështjet e sigurisë.

Menjëherë pas mbledhjeve dhe duke marrë parasysh rezultatet e diskutimeve, Bordi Drejtues do të mblidhet për të marrë vendimet përkatëse, pa përjashtuar përshkallëzimin e mobilizimeve, në rast se rezultatet nuk konsiderohen pozitive.