AKTUALITET, 28 Maj 2023, 12:40

"Një akt antikombëtar dhe antiligjor i Ramës", Berisha kundër kalimit të Akademisë së Albanologjisë nën varësinë e Akademisë së Shkencave

"Një akt antikombëtar dhe antiligjor i Ramës", Berisha
Berisha dhe Rama

Kryetari i Partisë Demokratike, Sali Berisha, ka reaguar pas vendimit të qeverisë së Edi Ramës për të shkrirë Akademinë e Albanologjisë. Në postimin e tij në Facebook, Berisha e ka quajtur një akt antikombëtar dhe antiligjor dhe se Edi Rama po ndërmerr një sulm të hapur kundër albanologjisë, gjuhës shqipe, shkencave të etnogjenezës, identitetit tonë kombëtar.

"Shkrirja e Akademisë Albanologjike, një akt  antikombëtar e antiligjor i Edi Ramës.

Të dashur miq, Edi Rama po ndërmerr një sulm të hapur kundër albanologjisë, gjuhës shqipe, shkencave të etnogjenezës, identitetit tonë kombëtar.

Ai në kundërshtim me ligjet e Arsimit të Lartë dhe të Akademisë së Shkencave ka pergatitur me ministren e tij të arsimit një vendim për shkrirjen e Akademisë Albanologjike, qendrave dhe instituteve të saja dhe dorëzimin e tyre tek Skendër Gjinushi.

Dënoj me ashpërsinë më të madhe këtë vendim antishqiptar dhe antiligjor të Edi Ramës si një goditje asgjesuese për studimet e gjuhës shqipe, shkencave të etnogjenezës dhe kërkoj anullimin e tij të menjëhershëm"-shkroi Berisha.