BOTA, 2 Qershor 2023, 20:41

SHBA thotë se nuk ka nevojë për më shumë armë bërthamore për të penguar Rusinë dhe Kinën

SHBA thotë se nuk ka nevojë për më shumë armë

Uashingtoni deklaroi  se aftësitë e tij të avancuara ushtarake nënkuptojnë se nuk ka nevojë për më shumë armë bërthamore për të penguar forcat e kombinuara të Pekinit dhe Moskës.

Këshilltari amerikan për sigurinë kombëtare, Jake Sullivan tha se arsenali aktual i Amerikës “do të thotë se ne kemi një qasje “më të mirë”, shkruan Sky News.

“Shtetet e Bashkuara nuk kanë nevojë të rrisin forcat bërthamore për të tejkaluar numrin e përgjithshëm të konkurrentëve tanë në mënyrë që t’i pengojnë me sukses,” theksoi ai.

“As Shtetet e Bashkuara nuk kanë nevojë të vendosin armë bërthamore gjithnjë e më të rrezikshme për të ruajtur parandalimin”, shtoi Sullivan.

Shtetet e Bashkuara më herët thanë se do t’u binden kufizimeve për armët bërthamore strategjike të vendosura në START të ri deri në skadimin e tij në 2026 për sa kohë që Rusia bën të njëjtën gjë.