BOTA, 2 Qershor 2023, 18:45

Ngjarje e rëndë, gjenden mbi 40 çanta me mbetje njerëzore, dyshohet se u përkasin të rinjve të zhdukur nga një Call Center

Ngjarje e rëndë, gjenden mbi 40 çanta me mbetje njerëzore,

Një ngjarje e rëndë ka ndodhur në Meksikë, ku janë gjetur 45 çanta me përmbajtje mbetjesh njerëzore. Sipas mediave vendase, mbetjet janë me karakteristika që përputhen me shtatë punonjës të munguar në një Call Center. 

Referuar të  njëjtave burime, paraprakisht dyshohet se pjesët e trupit “përputhen me karakteristikat fizike të disa prej të rinjve që u mungonin punonjësit e qendrës së thirrjeve”. Shtatë punonjës të qendrës së thirrjeve u raportuan të zhdukur midis 20 dhe 22 majit në zonën metropolitane të Guadalajara, në Meksikën perëndimore. Ekspertët e mjekësisë ligjore ende nuk e kanë përcaktuar numrin e viktimave dhe identitetin e tyre. 

Nga ana tjetër, rrëmbimi dhe trafikimi i qenieve njerëzore nuk janë të pazakonta në Meksikë, veçanërisht në zonat kufitare dhe shkalla e përgjithshme e vrasjeve në Meksikë është ndër më të lartat në botë.