BOTA, 20 Shtator 2022, 13:51

Këshilli i pazgjedhur në Luhansk miraton propozimin për një referendum për bashkimin me Rusinë

Këshilli i pazgjedhur në Luhansk miraton propozimin për një

Këshilli i Republikës Popullore të vetëshpallur të Luhanskut ka mbështetur njëzëri propozimin për një referendum për bashkimin me Rusinë.

Sipas llogarisë Telegram të LPR, anëtarët e Këshillit Popullor miratuan ligjin për miratimin e “referendumit të Republikës Popullore të Luhanskut për çështjen e anëtarësimit në Federatën Ruse si subjekt i Federatës Ruse”.

Dyzet e dy deputetë pjesëmarrës në takim e mbështetën ligjin njëzëri, tha ai.

Kujtojmë se këshilli është organ i pazgjedhur.

Është e paqartë se kur mund të zhvillohet votimi. Ukraina mban një pjesë të vogël të rajonit të Luhanskut dhe luftimet vazhdojnë rreth qytetit të Lysychansk.