AKTUALITET, 26 Maj 2023, 20:59

"Dëgjova se i shoqi punonte në kryeministri, më siguroi se do t'i merrja paratë", flet vajza që i dha 225 mijë euro ish-punonjëses së BSH-së

"Dëgjova se i shoqi punonte në kryeministri, më siguroi se
Milena Deraj

Në denoncimin që bëri në prokurori, shoqja e Milena Derajt që akuzohet për mashtrim tregoi se i kishte dhënë shuma të ndryshme punonjëses së Bankës së Shqipërisë herë 10, herë 20 mijë euro deri sa shumë kishte arritur në 225 mijë euro, me premtimin se paratë do të investoheshin në bono thesari.

Por pasi kishte kaluar periudha kur duhej të merrte interesat kanë nisur shqetësimet e para. Elira Shyti ka takuar bashkëshortin e Milena Derajt, Genci Derajn për të cilin kishte dëgjuar se punonte në kryeministri. Ky i fundit e kishte siguruar se paratë do t’i merrte të gjitha, ç’ka shton dyshimet se burrë e grua vepronin së bashku.

"Pasi kaloi periudha qe Elira priste të merrte kthimin e investimit të saj, Milena ka filluar të shtyjë datat duke i thënë se vonesat ishin për shkak të procedurave të Bankës. Në një nga herët e shumta që i ka kërkuar Milenës që t’i kthente paratë, Milena ka kryer një transaksion në shumën prej 20 000 Euro (njëzetë mije) në bankën Credins, para të cilat shtetasja thotë se nuk i janë kredituar kurrë në llogarinë e saj.

Gjatë kontakteve për problemin e saj me Milenën, ka njohur edhe bashkëshortin e saj i cili quhet Genci Deraj. Genci në të gjitha kontaktet që ajo ka pasur i ka thënë të ketë besim pasi do t’i merrte lekët e saj dhe madje edhe fitimin që i kishte premtuar edhe Milena. Pasi kaloi shumë kohë dhe Milena vazhdonte i shtynte afatet se do i kthente lekët, pas shumë insistimeve të saj, ka arritur të bindë Milenën qe t’i njihte detyrimin që i kishte, para një noteri në mënyrë që të kishte një dokument zyrtar për gjithë paratë që ajo i kishte marrë.

Shtetësia thotë se Milena e ka mashtruar vazhdimisht duke e mbajtur me shpresa dhe duke përdorur pozicionin e saj si punonjëse e Bankës së Shqipërisë’- thuhet në dosjen për mashtruesen Milena Deraj.
Ndërkohë që shoqja priste paratë me gjithë interesat, Milena Deraj ka pranuar në prokurori se kishte investuar 200 mijë euro për ndërtimin e një shtëpie në Salari të Tepelenës me punime guri.