AKTUALITET, 26 Maj 2023, 16:24

Rritet çmimi i karburantit në vend, ja sa do të shitet nafta dhe benzina

Rritet çmimi i karburantit në vend, ja sa do të shitet nafta

Bordi i Transparencës ka publikuar sot çmimet e reja në lidhje me karburantet. Ndërkohë, Bordi vendosi të rrisë dhe naftën me 3 lekë, ndërsa do të tregtohet me 176 lekë/litri.

Po ashtu edhe çmimi i benzinës ka pësuar rritje, ku nga 173 lekë/litri do shitet me 179 lekë/litri.

Ndërkohë çmimi i gazit mbetet e pandryshueshëm, me 63 lekë/litri.

Vendim i Bordit të Transparencës 
Vendimet e Bordit të Transparencës në datë 26 Maj 2023 kanë ndryshime të çmimit nga ai i përcaktuar në mbledhjen e fundit.
Si rrjedhojë çmimet e vendosura janë :
Çmimi i shitjes me pakicë i nënproduktit gasoil i standardit SSH EN 590 të jetë jo më shumë se 176 lekë/litri, ndërsa i shitjes me shumicë jo më shumë se 164 lekë/litër.
Çmimi i shitjes me pakicë i nënproduktit benzinë e standardit SSH EN të jetë jo më shumë se 179 lekë/litri, ndërsa i shitjes me shumicë jo më shumë se 167 lekë/litër.
Çmimi i shitjes me pakicë i nënproduktit gaz, të jetë 63 lekë/litri me pakicë dhe i shitjes me shumicë 51 lekë/litër për automjetet.
Çmimi i gazoilit për peshkim është vendosur 82 lekë/litër.
Çmimet e caktuara nga Bordi do të hynë në fuqi në datë 26 Maj, ora 18.00, dhe do të jenë të vlefshme deri në mbledhjen e ardhshme të bordit ku do të pasqyrohen ndryshimet e çmimeve të shitjes.
Bordi i transparencës që në krijimin e tij i është përmbajtur me përpikmëri në vendimet e tij lëvizjes së bursës Platts të Mesdheut për gazoilin, benzinën, si dhe faturave zyrtare të operatorëve.
Ministria e Financave dhe Ekonomisë ndjen detyrimin të sqarojë opinionin publik se jo çdo lëvizje e bursës së naftës bruto reflektohet në të njëjtën kohë dhe në të njëjtën masë në bursën e gazoilit dhe benzinës.