LIFESTYLE, 10 Shkurt 2024, 15:07

Shifër rekord... kompozimet e Michael Jackson shiten për shifrën marramendëse

Shifër rekord... kompozimet e Michael Jackson shiten për shifrën

Sony Music Group dyshohet se ka paguar të paktën 600 milionë dollarë për gjysmën e kompozimeve të Michael Jackson. Nëse është e saktë, kjo do të thotë se pasuria muzikore e këngëtarit vlen më shumë se 1.2 miliardë dollarë. Marrëveshja do të ishte gjithashtu më e madhja ndonjëherë për punën e një muzikanti të vetëm. Michael Jackson, i cili vdiq në vitin 2009 në moshën 50-vjeçare, është një nga yjet më të suksesshëm të popit të të gjitha kohërave, duke shitur më shumë se 400 milionë disqe në mbarë botën. Kjo shifër është e diskutueshme dhe mund të jetë shumë më e lartë.

Albumi i tij i vitit 1982, ‘Thriller’, është ende rekordi më i shitur i të gjitha kohërave, sipas Guinness World Records. Mbreti i pop-it është gjithashtu jashtëzakonisht i famshëm në shërbimet e transmetimit, me pothuajse 40 milionë dëgjues mujorë në Spotify. Këngët e tij ‘Billie Jean’ dhe ‘Beat It’ janë luajtur më shumë se një miliard herë vetëm në Spotify. Një film i ardhshëm biografik me nipin e Jackson në rolin kryesor do të rrisë gjithashtu padyshim interesin e publikut.

Marrëveshja raportohet gjithashtu të përfshijë këngë nga artistë të tjerë të blerë nga grupi botues i Jackson’s Mijac, që thuhet se përfshin hite nga Ray Charles, Elvis Presley dhe Aretha Franklin. Artistët që shesin katalogët e tyre thuhet se bëjnë një biznes të madh. Bruce Springsteen thuhet se ka fituar 500 milionë dollarë, ndërsa Bob Dylan mendohet se ka marrë deri në 450 milionë dollarë.