LIFESTYLE, 9 Shkurt 2024, 17:22

Ish-punonjësja padit TikTok-un për diskriminim në vendin e punës

Ish-punonjësja padit TikTok-un për diskriminim në vendin e

Një ish-ekzekutive e lartë e marketingut në TikTok paditi kompaninë e medias sociale dhe kompaninë e saj mëmë me bazë në Kinë, ByteDance, duke pretenduar se ajo ishte detyruar të largohej nga puna pasi u ankua për diskriminimin në bazë të seksit, moshës dhe aftësisë së kufizuar. Katie Puris tha në një ankesë të paraqitur në gjykatën federale të Manhattanit se shkarkimi i saj në vitin 2022 ishte kulmi i një sërë incidentesh ku ajo raportoi paragjykime dhe, në një rast, ngacmim seksual ndaj mbikëqyrësve dhe burimeve njerëzore.

Puris, e cila ishte afër të 50-ave kur u pushua nga puna, pretendon se ajo u përball me komente nënçmuese për moshën e saj dhe se kryetari i ByteDance, Zhang Lidong, besonte se gratë "duhet të qëndrojnë të qeta dhe të përulura në çdo kohë" dhe preferojnë "bindje dhe butësi" tek punonjëset femra. Ajo gjithashtu pretendon se TikTok refuzoi t'i jepte leje për të trajtuar problemet shëndetësore të nxitura nga stresi dhe presioni i punës së saj.

Marjorie Mesidor dhe Monica Hincken, avokate për Puris, thanë në një deklaratë të përbashkët se ajo u përball me një hakmarrje të shpejtë për ankesën për diskriminim pavarësisht se ishte "jashtëzakonisht e suksesshme" në punën e saj. "Veprimet e TikTok kundër znj. Puris janë të paligjshme dhe ne mezi presim të shpaguhet për të drejtat e saj," thanë ata.

Puris ka punuar më parë në Google të Alphabet (GOOGL.O), Meta (META.O), Facebook dhe agjencitë kryesore të reklamave. Padia akuzon TikTok dhe ByteDance për shkelje të ligjeve të shtetit dhe qytetit të SHBA dhe Nju-Jorkut që ndalojnë diskriminimin dhe hakmarrjen në vendin e punës. Puris po kërkon dëme të paspecifikuara për humbjet ekonomike, dhimbjen, vuajtjet dhe dëmtimin e reputacionit dhe karrierës së saj.