LIFESTYLE, 30 Janar 2024, 23:09

Misteri në brigjet kanadeze, shfaqet një anije e mbytur e shekullit të 19-të

Misteri në brigjet kanadeze, shfaqet një anije e mbytur e shekullit

Një anije e mbytur është shfaqur në një plazh me rërë në Newfoundland, Kanada duke nxitur vendasit dhe studiuesit që të vënë në dyshim origjinën e saj.

Në zonën më të gjerë të komunitetit Cape Ray ku u gjet anija, të paktën tetë anije janë mbytur në të kaluarën, për shkak të motit të keq.

Por ajo që e bën anijen unike është shfaqja e saj e papritur në ujërat e Newfoundland.

Anija mbase është shfaqur për shkak të erozionit bregdetar dhe stuhisë Fiona që goditi zonën javë më parë dhe mund të jetë shtyrë në breg.

Fotografitë e rrënojave në mediat sociale dhanë disa të dhëna për origjinën e saj.

Anija mendohet se është ndërtuar në shekullin e 19-të. Pjesa e cila ka dalë në breg është 24 metra e gjatë, ndërsa pjesa tjetër ka humbur.

Autoritetet u kanë kërkuar banorëve të qëndrojnë larg vendit për të mbrojtur gjetjen.