LIFESTYLE, 30 Janar 2024, 15:24

Çmimi i blietave të Super Bowl këtë vit thyen rekord, rritet me 70%

Çmimi i blietave të Super Bowl këtë vit thyen rekord,

Super Bowl 2024 ka pësuar një rritje të çmimeve të biletave pasi do të mbahet në stadiumin e mrekullueshëm Allegiant në Las Vegas, megjithatë kërkesa këtë herë ka thyer rekorde.

Çmimet e biletave për Super Bowl LVIII janë rritur me 70% krahasuar me vitin e kaluar. Pavarëisht kësaj, drejtori i marketingut të SeatGeek në faqen e internetit të biletave, Chris Leyden, parashikon që Super Bowl do të jetë shumë i kërkuar për shkak të kërkesës së lartë.

Çmimet mesatare të tregut sekondar variojnë nga 9,815 dollarë në 12,082 dollarë, duke bërë që ngjarja të jetë një nga ngjarjet më të shtrenjta dhe shumë të pritura, me 70% rritje nga çmimi mesatar prej 5,795 dollarë për biletat e Super Bowl të vitit të kaluar.

Çmimi më i ulët i biletës për Allegiant Stadium është rreth 9,858 dollarë. Pse çmimet e biletave të Super Bowl 58 janë kaq të larta?

SeatGeek ia atribuon këtë rritje çmimi vendndodhjes së stadiumit, siç tha Leyden:

“Arsyeja që çmimet janë ndoshta më të larta se normalja dhe kërkesa është më e lartë se normale, sinqerisht, ka të bëjë shumë me vendndodhjen e lojës. (Vendndodhja) gjithmonë i shton njëfarë mënyre çmimit dhe kërkesës, sepse ka kaq shumë njerëz që mund të mos jenë adhurues të Chiefs ose 49ers, por duan të shkojnë në Super Bowl. Ky është ai ku ata do të shkojnë për shkak të gjithçkaje që ka për të ofruar Vegas.”

Një arsye tjetër pas rritjes së pabesueshme të çmimeve mund të jetë dy skuadrat që do të përballen me njëra-tjetrën më 11 shkurt – San Francisco 49ers dhe Kansas City Chiefs – që po kthehen pas katër vitesh për një ndeshje.