LIFESTYLE, 19 Shkurt 2023, 19:49

Meta surprizon përdoruesit e “Instagram” dhe “Facebook”, tregon mënyrën se si mund të merrni "blue tick"

Meta surprizon përdoruesit e “Instagram” dhe

Përdoruesit e “Instagram” dhe “Facebook” tani do të kenë mundësi të paguajnë për të marrë një ‘blue tick’. Lajmi është njoftuar nga vetë kompania Meta, shkruan BBC.

‘Meta Verified’ do të kushtojë 11,99 dollarë në muaj në web, ose 14,99 dollarë për përdoruesit e iPhone.

Për momentin do të jetë në dispozicion në Australi dhe Zelandën e Re këtë javë dhe së shpejti në të gjithë botën.

Mark Zuckerberg, shefi ekzekutiv i Meta, tha se njerëzit do të përmirësojë sigurinë dhe origjinalitetin në aplikacionet e mediave sociale. Lëvizja vjen pasi Elon Musk, pronar i Twitter, zbatoi një sistem verifikimi me pagesë në nëntor 2022.

Shërbimi i abonimit me pagesë i Meta nuk është ende i disponueshëm për bizneset, por çdo individ mund të paguajë për verifikim.

‘Blue ticket’ janë përdorur si mjete verifikimi për llogaritë e personave të njohur për të nënkuptuar vërtetësinë e tyre.

Kompania i tha BBC-së se ndryshimi nuk do të ndikojë në llogaritë e verifikuara më parë, por vuri në dukje se do të ketë një rritje të dukshmërisë për disa përdorues më të vegjël që verifikohen falë veçorisë me pagesë. Lejimi i përdoruesve që paguajnë akses në një shenjë blu ka shkaktuar më parë telashe për platformat e tjera të mediave sociale. Veçoria e verifikimit të pagesës për Twitter u ndërpre nëntorin e kaluar kur njerëzit filluan të imitonin markat e mëdha dhe të famshëm duke paguar për ‘blue tick’.

Meta tha se emrat e përdoruesve të Instagram dhe Facebook do të duhet të përputhen me një dokument ID të dhënë nga qeveria për t’u lejuar të verifikohet dhe përdoruesit do të duhet të kenë një fotografi profili që përfshin fytyrën e tyre.

Meta nuk ka specifikuar ende se kur funksioni do të shpërndahet në vendet e tjera, megjithëse Zuckerberg tha në një postim se do të jetë “së shpejti”.