LIFESTYLE, 12 Shkurt 2023, 10:23

Gruaja kiliane bëhet e para që noton 1.55 milje nëpër ujërat e ftohta të Antarktidës

Gruaja kiliane bëhet e para që noton 1.55 milje nëpër

Një notare kiliane është bërë personi i parë që ka notuar 1.55 milje nëpër ujërat e ftohta të Antarktidës.

Bárbara Hernández, 37 vjeç, një notare në ujëra të hapura, arritjet e së cilës përfshijnë një rekord botëror Guinness për notin më të shpejtë të miljeve të oqeanit përmes Drake Passage në Kilin jugor, veshi vetëm një kostum banje standarde kur u fut në ujin 36 gradë.

Hernández tha se noti i saj, që besohet të jetë një rekord i ri botëror për notin më të gjatë në Antarktidë, kishte për qëllim rritjen e ndërgjegjësimit për nevojën për të mbrojtur ujërat e Antarktidës.

“Jam shumë e lumtur dhe kaq e lehtësuar që gjithçka shkoi mirë. Të notosh në Antarktidë ka qenë një ëndërr që e kam pasur prej vitesh dhe pjesë e ambicies sime të gjatë për të notuar në pjesë të të shtatë oqeaneve të botës.

Fizikisht ka qenë tepër e vështirë, por gjithçka ia vlen nëse mesazhi për të mbrojtur këto ujëra të mahnitshme arrin te vendimmarrësit“, tha Hernández në një njoftim për shtyp.