LIFESTYLE, 7 Shkurt 2023, 14:54

Dhjetë njerëzit më të pasur në botë për momentin

Dhjetë njerëzit më të pasur në botë për

Revista Forbes ka përditësuar listën e saj të 10 njerëzve më të pasur në botë dhe gjërat kanë ndryshuar që kur Jeff Bezos dhe Elon Musk po luftonin për vendin e parë. Dy gjëra kanë mbetur të njëjta: Top 10 për fat të keq përsëri përbëhet nga vetëm burra, si dhe vendi i parë i takon të njëjtit mashkull.

Konkretisht, që nga 1 shkurti, kur u përditësua lista në fjalë, i pari në pasuri është ende Bernard Arnault, pronar i LVMH. Rritja e tij në vitin 2022 ishte e tillë që pasuria e tij arriti në 213 miliardë dollarë, ndërkohë që shënoi edhe herën e parë në dekada që lideri nuk ishte nga hapësira e teknologjisë.

Në fakt, ka emra të industrisë që u zhdukën nga dhjetë të parat. Një shembull tipik është Mark Zuckerberg, themeluesi i Facebook, i cili nga i treti më i pasur në 2020 dhe një nga tetë njerëzit, pasuria e të cilëve kaloi 100 miliardë dollarë në 2021, shkoi në vendin e 23-të me rreth 58 miliardë.

Ndërkohë, duhet të shkojmë në vendin e 12-të për të gjetur një femër në listë. Kjo është Francoise Bettencourt Meyers, nga L’Oreal, me një pasuri prej 81.2 miliardë dollarësh, jo shumë larg asaj 82 të Sergey Brin.

Më poshtë është lista e 10 njerëzve më të pasur të shkurtit 2023, të regjistruar nga Forbes.

10 njerëzit më të pasur në botë

Bernard Arnault – 213.7 miliardë

Elon Musk – 178.3 miliardë

Jeff Bezos – 126.3 miliardë

Larry Ellison – 111.9 miliardë

Warren Buffett – 108.5 miliardë

Bill Gates – 104.5 miliardë

Carlos Slim Helu – 91.7 miliardë

Larry Page – 85.8 miliardë

Mukesh Ambani – 83.7 miliardë

Sergey Brin – 82.2 miliardë

Emrat mund të shkojnë lart e poshtë çdo ditë, sepse, siç shpjegon revista amerikane, pasuria e tyre varet nga aksionet e kompanive të tyre ose investime të tjera dhe ato çmime ndryshojnë çdo ditë. Për shembull, Zuckerberg ka fituar 12.4 miliardë këtë vit, më së shumti nga çdo miliarder, ndërsa Slim ka humbur mbi një miliard. Në rastin e biznesmenit indian Ambani (një nga tre në dhjetëshen e parë që nuk është amerikan) humbja arrin në 12 miliardë.

Por një gjë duket e qartë. Këta janë ata që do të dominojnë renditjen në muajt në vijim dhe duket e vështirë që dikush t’i marrë kurorën Arnault. Amazon ka bërë fitime të mëdha, por Bezos është larg duke i shpenzuar paratë e tij për udhëtimet në hapësirë ​​dhe Musk ka ende shumë fronte të hapura me Twitter dhe Tesla për t’u ngjitur në muajt e ardhshëm.