BALLKAN, 30 Maj 2023, 17:26

Moska në krahë të Serbisë: Forcat e NATO-s në Kosovë po përshkallëzojnë situatën

Moska në krahë të Serbisë: Forcat e NATO-s në

Edhe këtë herë, marrëdhënia mes Serbisë dhe Rusisë kanë treguar se janë të forta. Sipas Ministrisë së Jashtme ruse, forca e sigurisë ndërkombëtare e udhëhequr nga NATO në Kosovë e njohur si KFOR është kthyer në një burim dhune dhe përshkallëzimi të pajustifikuar në rajon.

“Situata e krizës në komunën e Zveçanit, Zubin Potokut dhe Leposaviqit, e cila mund të zgjidhej me një kompromis të qetë, u kthye në dhunë nga “paqeruajtësit” e NATO-s në Kosovë. Ata jo vetëm që treguan joprofesionalizmin e tyre, por edhe u bënë burim i dhunës së panevojshme dhe faktor përshkallëzimi”, thuhet në deklaratën e zëdhënëses së Ministrisë së Jashtme ruse, Maria Zakharova

Rusia po ashtu i ka bërë thirrje Perëndimit të shuajë “propagandën e rreme” dhe të ndalojë së fajësuari serbët të cilët i ka cilësuar si “të dëshpëruar” dhe “paqësorë që po përpiqen të mbrojnë të drejtat dhe liritë e tyre” për incidentet në Kosovë.