LIFESTYLE, 24 Shkurt 2023, 14:09

Shuhet në moshën 84-vjeçare Maurizio Costanzo, ikona e gazetarisë italiane

Shuhet në moshën 84-vjeçare Maurizio Costanzo, ikona e

Gazetari dhe drejtuesi i njohur televiziv në Itali, Maurizio Costanzo ka ndërruar jetë në moshën 84-vjeçare në Romë.

I lindur në Romë më 28 gusht 1938, Costanzo ka bërë dhjetëra programe radiotelevizive dhe komedi teatrale si ”Il marito adottivo” apo ”Vuoti a rendere”.

Ai arriti një popullaritet të madh në vitin 1976 duke drejtuar emisionin e bisedave ”Bontà loro” në RAI.

Por, emri i tij është i lidhur edhe me emisionin "Maurizio Costanzo Show", i transmetuar që nga viti 1982 në Mediaset.

Ndër programet e tij më të njohura, është edhe ”Buona domenica”.

Ai ka shkruar libra të shumtë, përfshirë ”Chi mi credo di essere” (2004), ”E che sarà mai?” (2006), ”La strategia della tartaruga” (2009), ”Sipario! 50 anni di teatro”, ”Storia e testi” (2015), ”Vi racconto l’Isis” (2016), ”Smemorabilia”, ”Catalogo sentimentale degli oggetti perduti” (2022).

Nga viti 1995 ishte martuar me Maria De Filippi, prezantuese e njohur e spektaklit ”Amici”.