LIFESTYLE, 22 Maj 2023, 20:00

"Është banaliteti i së keqes, gjëja nga e cila duhet të kemi kujdes", Robert De Niro nuk kursehet ndaj Donald Trump

"Është banaliteti i së keqes, gjëja nga e cila duhet

Ka startuar edicioni i 76-të i Festivalit të Filmit në Kanë dhe fanatikët e filmit po marrin një pasqyrë të jashtëzakonshme në filmat e ardhshëm dhe jetën personale të aktorëve.

Bujë më të madhe deri më tani ka bërë premiera e “Killers of the Flower Moon”.

Në film luajnë Leonardo DiCaprio, Robert De Niro dhe Lily Gladstone, teksa projekti tregon historinë e një kapitulli të errët dhe kryesisht të pa eksploruar në historinë amerikane. Dukej se lidhej me shikuesit e teatrit në rivierën franceze.

Pikërisht në shfaqjen e këtij filmi Robert De Niro kritikoi Donald Trump, duke e etiketuar atë si një burrë "budalla" dhe duke e krahasuar ish-presidentin me lojtarin e përdredhur të pushtetit që ai luan në epikën e krimit të Martin Scorses.

Fituesi i Oscar-it më pas bëri një paralele me ish-presidentin e SHBA-së.

"Është banaliteti i së keqes, është gjëja nga e cila duhet të kemi kujdes", theksoi mes tjerash aktori.

"Sot e shohim sigurisht, të gjithë e dimë se për kë po flas, por emrin nuk do ta them".

"Ai është budalla. Imagjinoni nëse jeni i zgjuar. Edhe William Hale ishte i zgjuar në shumë mënyra".