AKTUALITET, 20 Shtator 2022, 21:41

“Plantacioni më i madh i kanabisit”, arrestohen dy shqiptarët në Greqi, mbi 120 policë morën pjesë në operacion

“Plantacioni më i madh i kanabisit”, arrestohen dy

Sasia më e madhe e bimëve të kanabisit në vitet e fundit është identifikuar në një plantacion në një zonë të paarritshme në Olimp.

Bëhet fjalë për 5052 fidanë.

Në kuadër të operacionit janë arrestuar dy shqiptarë.

Ministria e Mbrojtjes së Qytetarëve zhvilloi të martën një konferencë për gazetarët mbi operacionin.

Ky është plantacioni i dytë i madh i zbuluar në një kohë të shkurtër nga Prokuroria e Narkotikëve pranë Nëndrejtorisë së Sigurisë së Larisës, pasi u parapri nga zbulimi i 2100 fidanëve kanabis në muajin gusht në një zonë malore të Bashkisë Agia.

“Plantacioni më i madh i kanabisit”, arrestohen dy

Në operacion morën pjesë mbi 120 policë, ndërsa sipas një deklarate të Sindikatës së Policisë së Larisës, u deshën më shumë se dy orë ecje në shtigje të përafërta për të mbërritur në vendngjarje, shkruan zougla.

Për shkak të terrenit të vështirë dhe të pjerrët të zonës, transporti i fidanëve të kanabisit është kryer me asistencën e Shërbimit të Transportit Ajror të Zjarrfikësve.