AKTUALITET, 19 Mars 2023, 11:30

Kundër projektit të rrugës Thumanë-Kashar, qytetarët e Bërxullës dalin në protestë: Nuk e falim pronën

Kundër projektit të rrugës Thumanë-Kashar, qytetarët e

Prej më shumë se 6 muajsh, qytetarët e zonës së Bërxullës janë në protestë kundër projektit të autostradës Thumanë-Kashar e cila i prek edhe banesat.

Qytetarët pretendojnë se shteti nuk i dëmshpërblen sipas vlerës së banesave.

Dhjetëra qytetarë janë mbledhur në rrugën ku kalon projekti duke e bllokuar aksin.

Ato i bëjnë thirrje shtetit që të mos i prekin banesat e tyre pa u dëmshpërblyer sipas vlerës reale të shtëpive. Në këtë rrugë ka dhe forca të shumta policie.