BOTA, 21 Shtator 2022, 23:26

Lëvizjet e fundit të Kremlinit, presidentja e KE bën thirrje për më shumë sanksione

Lëvizjet e fundit të Kremlinit, presidentja e KE bën thirrje

Presidentja e Komisionit Evropian Ursula von der Leyen tha se lëvizjet e fundit të Kremlinit kërkojnë sanksione të mëtejshme të BE-së.

Presidenti rus Vladimir Putin njoftoi më herët se rezervistët ushtarakë do të dërgoheshin në Ukrainë në një mobilizim të pjesshëm të forcave ruse.

Duke folur për CNN, von der Leyen tha se masat e miratuara më parë nga BE-ja kishin qenë “shumë të suksesshme” dhe po preknin industrinë ruse si dhe aftësitë e saj ushtarake.

Momenti po ndërtohet në Bruksel për një paketë të re sanksionesh, por mund të ketë mosmarrëveshje se sa larg duhet të shkojë blloku.

Diplomatët sugjerojnë se masat në diskutim përqendrohen rreth harmonizimit të embargos së afërt të BE-së ndaj naftës ruse me kufirin e çmimit të propozuar nga G7.

Disa shtete anëtare thuhet gjithashtu se po bëjnë presion për shtrëngimin e rregullave rreth mallrave luksoze – dhe ndalimin e importit të diamanteve ruse.