BALLKAN, 17 Maj 2023, 14:23

Lumenjtë dalin nga shtrati, përmbytje në Kroaci e Bosnje

Lumenjtë dalin nga shtrati, përmbytje në Kroaci e Bosnje

Kroacia dhe Bosnje Hercegovina janë duke u përballur me një mot të pazakonte. Reshjet e mëdha të shiut për ditë më radhe kanë shkaktuar përmbytje të frikshme.

Mësohet se lumenjtë Una dhe Krushnica, kanë dalë nga shtrati i tyre. Bosnja ka shpallur gjendjen e jashtëzakonshme në disa komuna si ajo e Novi Grad, Kostajnioca, Bosanka Krupa dhe Bihaç.

Në Kroaci ndërkohë, 300 trupa ushtarake janë aktivizuar për të ndihmuar njerëzit në nevojë.