BALLKAN, 16 Maj 2023, 11:50

Albin Kurti: Serbia nuk është e interesuar ta zbatojë në tërësi marrëveshjen

Albin Kurti: Serbia nuk është e interesuar ta zbatojë në

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, ka komentuar takimin e djeshëm të kryenegociatorëve të dialogut në Bruksel.

Ai deklaroi se pala serbe nuk është e interesuar për zbatimin në tërësi marrëveshjes bazë, por vetëm për nenin shtatë.

“Zbatimi i sekuencuar që na është propozuar nga Lajçak, ne kemi dhënë vërejtjet tona pasi ne kërkojmë që ai të jetë i balancuar dhe gjithëpërfshirës”, tha ai.

Krahas kësaj, ai tha se kanë kërkuar nga BE-ja që të largohet fusnota në referimin e Kosovës.