BALLKAN, 18 Maj 2023, 15:43

Cilësohet si “Bosi i drogës” në Ballkan, dënohet me 4 vjet e 8 muaj burg Naser Kelmendi

Cilësohet si “Bosi i drogës” në Ballkan, dënohet

Naser Kelmendit, i akuzuar për trafik droge u dënua me 4 vjet e 8 muaj burgim. Vendimi u dha nga Gjykata Themelore në Prishtinë. Në dënim, do të llogaritet edhe koha që Kelmendi ka kaluar në paraburgim. “Koha e kaluar në privim lirie nga data 13 maj 2013 deri më 27 qershor 2017, si dhe nga data 1 shkurt 2018 deri më 24 korrik 2018, do të llogaritet në shqiptimin e dënimit”, tha kryetarja e trupit gjykues, Suzana Çerkini.

Aktgjykimi u shpall në mungesë të të akuzuarit. Më 2018, Gjykata Themelore në Prishtinë e shpalli fajtor Kelmendin për posedim të paautorizuar të narkotikëve me qëllim të shpërndarjes së tyre dhe e dënoi e 6 vjet burgim. Në pikat e tjera të aktakuzës, që përfshinin akuza për krim të organizuar dhe vrasjen e Ramiz Delaliqit – shtetas i Bosnjës – Kelmendi u shpall i pafajshëm.

Megjithatë, po atë vit, Gjykata e Apelit kishte kthyer në rigjykim pikën për të cilën Kelmendi u shpall fajtor. Kelmendi, i lindur në Pejë, është shtetas i Bosnjë e Hercegovinës dhe fillimisht ishte arrestuar më 2013 nga Policia e Kosovës, bazuar në një urdhërarrestim ndërkombëtar të lëshuar nga autoritetet boshnjake. Më 2012, Departamenti amerikan i Thesarit identifikoi Kelmendin nën Aktin për bosët e narkotikëve të jashtëm si një trafikant i lëndëve narkotike.