BALLKAN, 24 Nëntor 2021, 18:36

Ambasadori amerikan në Beograd: “Open Balkan” është kyç për Serbinë

Ambasadori amerikan në Beograd: “Open Balkan” është

Ambasadori amerikan në Serbi, Anthony Godfrey ka thënë se “Open Balkan” është kyç për Serbinë dhe rajonin. Godfrey ka thënë se ShBA-ja përkrahë iniciativat rajonale në Ballkan.

“ShBA-ja i jep mbështetje të plotë inciativave rajonale drejt koordinimit dhe integrimit ekonomik”, tha ai, shkruan B92. Ambasadori amerikan në Beograd theksoi se “Open Balkan” duhet të jetë komplementar me Procesin e Berlinit.

“Për Ballkanin e Hapur për arritur potencialin e tij të plotë duhet që i tërë rajoni të përfshihet. Duhet gjithashtu të jetë komplementar me Procesin e Berlinit, i cili vazhdon të ketë përkrahje të plotë”, tha Godfrey në një konferencë për shtyp në Parlamentin e Serbisë.