AKTUALITET, 22 Shkurt 2024, 12:06

Miratimi në Kuvend i marrëveshjes për refugjatët me Italinë, reagon Edi Rama

Miratimi në Kuvend i marrëveshjes për refugjatët me

Kryeministri Edi Rama ka reaguar pas miratimit në Kuvendin e Shqipërisë të marrëveshjes me Italinë për refugjatët. 

Kreu i qeverisë shkruan se Shqipëria ra dakord të ndajë një barrë që Evropa duhet të përballojë e bashkuar si familje.

Ai theksoi se “asnjë vend nuk mund ta zgjidhë një sfidë të tillë i vetëm”, duke shtuar se “vetëm një Evropë më e fortë, më e guximshme dhe më sovrane, besnike ndaj vetvetes mundet”.

“Kuvendi ratifikoi sot marrëveshjen e bashkëpunimit kundër migracionit të paligjshëm ndërmjet Shqipërisë dhe Italisë! Shqipëria po qëndron së bashku me Italinë duke zgjedhur të veprojë si një vend anëtar i BE-së dhe duke rënë dakord të ndajë një barrë që Evropa duhet të përballojë e bashkuar si një familje e tërë përballë një sfide të guximshme që kapërcen ndarjet tradicionale të majta dhe të djathta.

Duke punuar së bashku për të gjetur përgjigjet e duhura, në vend që ta përdorni këtë çështje si lëndë djegëse për grindjet e brendshme politike që vetëm sa rrit ankthin mes njerëzve të kontinentit tonë të përbashkët dhe e bën të ardhmen tonë kolektive më të pasigurt.

Asnjë vend nuk mund ta zgjidhë një sfidë të tillë i vetëm, asnjë retorikë apo zgjidhje e shpejtë nuk mund të ndryshojë madhësinë e saj dhe asnjë lavdi e vjetër apo mënyra e të menduarit e kaluar nuk mund të sigurojë një shpëtim nga përballja me atë që po vjen në të gjitha frontet. Vetëm një Evropë më e fortë, më e guximshme dhe më sovrane, besnike ndaj vetvetes mundet”, shkruan Rama.