AKTUALITET, 22 Nëntor 2022, 16:46

Meta: Në një shtet të kapur dhe me institucione të paralizuara, e vetmja rrugë për rivendosjen e llogaridhënies është Referendumi

Meta: Në një shtet të kapur dhe me institucione të

Kryetari i Partisë së Lirisë, Ilir Meta, ka ritheksuar vendosmërinë e PL-së për rikthimin e referendumit në vend.

Përmes një postimi në rrjetet sociale, Meta shkruan se Partia e Lirisë në bashkëpunim me Partinë Demokratike dhe grupet e interesit do të bëjë të mundur rivendosjen e kësaj të drejte që populli e votoi në Kushtetutën e 98-ës, por që iu mohua më pas.

Sipas tij në një shtet të kapur dhe me institucione të paralizuara e vetmja rrugë që të vendoset llogaridhënia është referendumi.

POSTIMI I PLOTË

22 Nëntori i vitit 1998, dita kur përmes Referendumit populli shqiptar votoi për Kushtetutën e Republikës së Shqipërisë meriton një nderim të veçantë.

Kjo është një nga ngjarjet më pozitive për demokracinë në vend, mirëpo prej 24 vitesh popullit shqiptar i është mohuar e drejta për t’u shprehur me anë të Referendumit.

Në bashkëpunim me Partinë Demokratike, me të gjithë forcat e tjera opozitare, me shoqërinë civile dhe grupet e interesit ne do të bëjmë të mundur që popullit shqiptar t’i rikthehet kjo e drejtë, të cilën ja garanton vetë Kushtetuta, që populli e votoi 24 vjet më parë.

Në një shtet të kapur dhe me institucione të paralizuara, e vetmja rrugë për rivendosjen e llogaridhënies është Referendumi.