LIFESTYLE, 10 Maj 2022, 21:45

Ukraina nën pushtimin rus, performon në Eurovision. Publiku ngrihet në këmbë (video)

Ukraina nën pushtimin rus, performon në Eurovision. Publiku ngrihet

Ukraina, e cila aktualisht është nën pushtimin rus, ka marrë pjesë në Eurovision me Kalush Orchestra, një grup që ndërthur folklorin tradicional dhe hip-hopin. Ata  konkurojnë me këngën “Stefania”, e cila tashmë është bërë himn në Ukrainë.

Ukraina nën pushtimin rus, performon në Eurovision. Publiku ngrihet

Ukraina nën pushtimin rus, performon në Eurovision. Publiku ngrihet

Performanca është pritur shumë mirë nga publiku, i cili i ka duartrokitur pafund dhe është ngritur në këmbë, duke kënduar njëzëri dhe duke ndjerë dhimbjen që ata po përjetojnë në këto momente.

E shkruar nga Oleh Psiuk si nderim për nënën e tij, “Stefania” është gjithashtu më e klikuara në YouTube nga këngët e Eurovision për këtë vit. 

Kujtojmë që grupit prej gjashtë personash iu dha leje e veçantë për të udhëtuar në Torino të Italisë.