LIFESTYLE, 12 Janar 2023, 10:06

Ukraina është në luftë me Rusinë, përfaqësuesja e rojes kufitare poston fotot e pushimeve luksoze në Paris

Ukraina është në luftë me Rusinë,

Një skandal është shkaktuar në Ukrainë nga postimet e përfaqësueses për shtyp të zyrës rajonale jugore të Shërbimit Shtetëror të Kufirit, Ivana Platovska, nga pushimet e saj “luksoze” në Paris për Vitin e Ri.

Ukraina është në luftë me Rusinë,

Plantowska është vënë nën kritika ditët e fundit nga media dhe qytetarët në vendin e saj, pasi fotot që ajo ngarkoi në llogaritë e saj të mediave sociale (tani të fshira) nga kryeqyteti francez u konsideruan të papërshtatshme dhe me shije të dobët për një oficer të rojes kufitare të kohës së luftës.

Sipas gazetës ukrainase Pravda, kjo sjellje nuk është diçka e re për përfaqësuesen e shtypit, e cila ka një dobësi të veçantë për rrjetet sociale dhe nuk heziton të ndajë foto nga jeta e saj luksoze në Instagram dhe Facebook. Në muajt e mëparshëm, ndërsa vendi i saj ishte në luftë, Plandowska postoi foto nga pushimet e saj në një resort dhe mori pjesë në një set fotografik të diskutueshëm me një Mercedes me emrin “IVANKA” të shkruar në targa.

Ukraina është në luftë me Rusinë,

Shumë nga bashkatdhetarët e Plantovskës e kritikuan atë me postimet e saj në rrjetet sociale. Avokati Maksim Zuravliov theksoi se kjo është një zyrtare e një vendi në luftë. “Çështja këtu nuk është nëse të ardhurat e saj përputhen me këtë mënyrë jetese luksoze (edhe pse kjo është gjithashtu një çështje). Çështja është se publikimi i fotove të tilla të kohës së luftës nga një person në këtë postim është një sëmundje e pashërueshme” , theksoi ai.

“Ajo ka postuar një foto nga Parisi dhe resortet e tjera ku ka pritur vitin e ri. Bota u zemërua sepse në vend po shpalosen konflikte ushtarake në shkallë të gjerë” , shkruan gazetari Kostyadin Andriychuk.

Ukraina është në luftë me Rusinë,

Një përfaqësues i Shërbimit Shtetëror të Rojës Kufitare të Ukrainës tha për Pravda se administrata ishte në dijeni të situatës dhe vazhdoi me veprimet e kërkuara. “ Nuk kam të drejtë të komentoj jetën personale të drejtuesve të shërbimit, ka të bëjë vetëm me ta. Megjithatë, mund të them se për zhvillimet e ditëve të fundit në lidhje me drejtuesen tonë nga Odessa , shërbimi ka reaguar menjëherë. Vendimet e marra kanë të bëjnë me të ardhmen e mandatit të saj dhe kryerjen e detyrave të saj. Gjithçka do të bëhet në kuadrin e përcaktuar nga legjislacioni” , theksoi ai karakteristik.

Ukraina është në luftë me Rusinë,

Në një koment të veçantë, ai e quajti për të ardhur keq që, në kohë lufte, dhe kur shumica e pjesëtarëve të shërbimit po mbrojnë vendin e tyre në vijën e parë duke rrezikuar jetën e tyre, ka disa që, jo vetëm i japin përparësi jetës së tyre personale, por tashmë janë duke e treguar atë.