LIFESTYLE, 16 Janar 2023, 13:39

Ndërron jetë në moshën 95-vjeçare aktorja e njohur Gina Lollobrigida

Ndërron jetë në moshën 95-vjeçare aktorja e njohur

Ndërron jetë aktorja e njohur italiane, Gina Lollobrigida. Një protagoniste e madhe e kinemasë italiane, ajo lindi në Subiaco më 4 korrik 1927.

Gina Lollobridgeta luajti në dhjetëra filma me yjet më të mëdhenj të Hollivudit dhe kinematografisë italiane, nga Frank Sinatra dhe Sean Connery te Marcello Mastroianni dhe Humphrey Bogart, dhe mori nofkën “La Lolo”.

Shtatorin e kaluar, aktorja 95-vjeçare, e njohur për një brez si la Bersagliera, doli nga klinika pas një rrëzimi në shtëpi, incident që i shkaktoi thyerjen e kockës së femurit.

Ndërron jetë në moshën 95-vjeçare aktorja e njohur

Aksidenti i femurit ndodhi dy javë pas raundit elektoral të 25 shtatorit, në të cilin Lollobrigida ishte kandidate në Latina për zonën elektorale me një anëtarë të Senatit dhe në zona të tjera zgjedhore në atë proporcionale plurinominale, për listën 'Italia sovrane dhe popullore' , e cila bashkon Partinë Komuniste, Atdheun Socialist, Aksionin Civil, Përsëri Italinë dhe Italinë Ripushtuese.