TEJ E KETEJ, 21 Prill 2020, 18:44

Gruaja uron Koço Kokëdhimën për ditëlindje: Zoti Koço, marrsh nga ditët e mia! 

Si sot, në 21 prill 1959, pra 61 vjet më parë, ka lindur kryetari i Partisë Zgjidhja të Shqipërisë, zotni Koço Kokëdhima.

Zotni Koço, lindi në Qeparo të Himarës, qarku i Vlorës dhe jeta e tij, siç edhe e njohin pothuajse të gjithë shqiptarët, është e mbushur plot e përplot, me suksese dhe lavdi, në të dy kohët, si në diktaturë dhe në demokraci.

Në fillim, pasi mbaroi shkëlqyeshëm studimet e larta, nga viti 1984, deri në vitin 1991, Koçoja u bë dhe ushtroi detyrën, e Sekretarit të Parë të Komitetit të Bashkimit të Rinisë të Punës së Shqipërisë, për rrethin e Fierit.

Më pas, me rënien e komunizmit, Koçoja u bë një nga sipërmarrësit më të pasur dhe më të suksesshëm në Shqipëri.

Në vitin 2013, kur në pushtet erdhi Partia Socialiste dhe Edi Rama, Koçoja u bë deputet i Partisë Socialiste dhe njëkohësisht Komisar politik i qarkut të Vlorës.

Gjatë kësaj kohe, Koçoja ishte jo vetëm mentori, por edhe drejtuesi i Shqipërisë, sëbashku me Edi Ramën.

Dhe ashtu siç ndodh rëndom, erdhi një kohë, që dy miqtë e ngushtë, u prishën dhe u ndanë edhe pse, Edi Rama ishte zotuar publikisht, që edhe pleqërinë e thellë do ta kalonte, i kapur dorë për dore, me Koçon në Qeparo.

Miqtë e ngushtë u bënë armiqtë më të mëdhenj për njëri tjetrin dhe me rritjen e kësaj armiqësie, Koço krijoi edhe partinë e vet "Zgjidhja".

Sot, që zoti Koço mbushi 61 vjeç, urimin më të mirë, më të ndjerë dhe më të sinqertë, e mori nga gruaja e tij Brixhilda.

- Koço i dashur, - thotë Brixhilda në statusin e saj - je bekimi i Zotit për mua! Më bëre të lumtur, krenare dhe të pasur! Marrsh nga ditët e mia, dashuria ime!

Kështu thotë Brixhilda, kjo zonjë e fortë, që e ka duruar Koçon pambarimisht, që nga njohja deri sot dhe gjithë këtë kohë, ajo në mënyrë stoike, kurrë nuk i ka thirrur Koços, Koço, edhe kur janë vetëm në shtëpi, por gjithmonë zoti Koço.

Në fakt, zoti Kokëdhima, ose zoti Koço, siç thotë Brixhilda, i ka realizuar të gjitha gjërat që ka dashur.

Edhe shtëpinë e ka ndërtuar aty ku ka dëshiruar, ballë përballë me vilën e Enver Hoxhës dhe është nga njerëzit më të kënaqur nga jeta.

Në këtë 61 vjetor edhe ne i urojmë zotit Koço, jetë të gjatë edhe 100 vjet! Por, pa mundur t'i japim dot ditë nga jeta jonë!

PS. Lexoni më poshtë të plotë,  urimin e zonjës Brixhilda për zotin Koço.

/TPZ.al/ Tej e këtej/