BOTA, 12 Shtator 2023, 10:32

Messina Denaro në gjendje të rëndë shëndetësore, bossi i Cosa Nostra-s pajtohet me të bijën, i jep mbiemrin

Messina Denaro në gjendje të rëndë shëndetësore,

Ndërkohë që gjendja shëndetësore e Matteo Messina Denaro përkeqësohet, ish-bossi i Cosa Nostra-s është pajtuar me të bijën dhe i dha asaj mbiemrin e tij. Lorenza Alagna, e lindur në vitin 1996, gjatë tridhjetë viteve arratisje nga një lidhje me Franca Maria Alagna, kërkoi dhe mori leje në zyrën e gjendjes civile të ndryshonte mbiemrin për të marrë mbiemrin e të atit.

Messina Denaro kishte dhënë tashmë pëlqimin për njohjen e vajzës gjatë bisedës që të dy kishin në burg në maj dhe sipas Corriere della Sera ajo ka firmosur tashmë aktin noterial. Dokumenti është autorizuar nga autoriteti gjyqësor dhe tani do të duhet të dërgohet në zyrën e gjendjes civile për regjistrim. Alagnas nuk do t’i shtohet mbiemri Messina Denaro, por do ta zëvendësojë atë.

Matteo Messina Denaro është shtruar në spital në L’Aquila, ku është i burgosur nën regjimin “41 bis” pas arrestimit të tij në Palermo janarin e kaluar, dhe thuhet se ka kërkuar të mos reanimohet. Gjendja e tij thuhet të jetë ajo e një të sëmuri me kancer në gradë të fundit, pasi ka një tumor në zorrën e trashë. Për këtë arsye ditët e fundit janë bërë më të shpeshta vizitat familjare.

Lorenza Alagna u rrit me nënën e saj, në shtëpinë e gjyshes së saj nga babai (Lorenza Santangelo, gruaja e Don Ciccio, Francesco Messina Denaro). Nëna e saj Franca është motra e kontabilistit Michele Alagna, i cili përfundoi nën hetim nga Drejtoria e Hetimit Antimafia. Në moshën 18-vjeçare, Lorenza u largua nga shtëpia e gjyshes së saj dhe sot jeton në qendër të Castelvetrano-s me partnerin e saj (djalosh i ri që punon në Selinunte) dhe me djalin e saj, të cilin e lindi në korrik 2021. Pas diplomës së shkollës së mesme shkencore, ajo u regjistrua në universitet. Ajo nuk e mohoi asnjëherë të atin, por pas arrestimit të Matteo Messina Denaro, ai iu përgjigj gazetarit të Fatto Quotidiano: “Jo, shiko, nuk dua të di asgjë. Ajo mund të kthehet nga ka ardhur”.

Nga ana tjetër, ajo nuk ishte njohur kurrë zyrtarisht nga babai i saj. “Nuk e njoh vajzën time. Nuk e kam parë kurrë. Fati e deshi kështu. Shpresoj që jeta të më marrë gjithçka dhe t’ia japë asaj. Të mos njohësh fëmijët e tu është kundër natyrës”, ka shkruar Messina Denaro.

Në Facebook, ajo kishte shkruar: “Sa do të doja dashurinë e një personi dhe, për fat të keq, ky person nuk është pranë meje dhe nuk do të jetë kurrë i pranishëm për faj të fatit”, por kur u pyet nga gazetarët e Tg2 poshtë shtëpisë së saj, as që e përmendi babain e arratisur: “Nuk dua të jem në qendër të vëmendjes”, tha ajo. “Mjaft, unë jam një vajzë shumë normale si gjithë të tjerat dhe dua të më lini të qetë: bëni sikur nuk ekzistoj”.