BOTA, 3 Tetor 2022, 15:27

BE jep 5 miliardë euro për Ukrainën, do të përdoren për të shlyer pagat dhe pensionet

BE jep 5 miliardë euro për Ukrainën, do të përdoren

Komisioneri i Tregtisë së BE-së, Valdis Dombrovskis, ka nënshkruar memorandumin e dytë me Ukrainën për të siguruar 5 miliardë euro për të adresuar menjëherë nevojat për likuiditet dhe për të paguar pagat dhe pensionet.

Në një postim në Twitter, Dombrovskis tha: “Kënaqësi të nënshkruaja Memorandumin e dytë të Mirëkuptimit me Ukrainën që kur Rusia filloi luftën e saj brutale”.

“Kësaj radhe, BE-ja do të sigurojë 5 miliardë euro për nevoja urgjente për likuiditet, paga dhe pensione. Ne do të dorëzojmë pjesën e parë në mes të tetorit, dy pjesët e ardhshme do të vijojnë më vonë gjatë vitit”, tha ai.