BLOG, 16 Maj 2022, 12:16

'Sot jemi në krizë, askush nuk guxon të paraqesë kandidat për President'

'Sot jemi në krizë, askush nuk guxon të paraqesë

Në Republikën Kryeministrore të Shqipërisë, Presidenti duhet të jetë vartës i Kryeministrit.

Si gjithë të tjerët xhanëm. Parlamenti, drejtësia, ministrat e administrata po e po, opozita, madje edhe biznesi janë nën Kryeministrin. Ata mund të rrinë pranë ose rreth Tij, por kurrë mbi apo Atë apo të pavarur nga Ai siç autorizon Kushtetuta.

Dita e sotme shënon krizën politike e kushtetuese në vend. Duhet të votohet për President, por askush në Parlament nuk guxon të paraqesë një kandidat!!!

Kjo tregon se sa i kalbur është sistemi politik në vend.

Kjo tregon se në ç'dekadencë ka rënë organizimi dhe hierarkia politike e shtetit.

Kjo tregon se Kushtetuta nuk është më themeli i shtetit, por rregullore e Kryeministrisë. Sipas kësaj rregulloreje Presidenca është thjesht kaldajë që punon kur i hedh qymyr qeveria...

Nuk kemi gjë në terezi jo!

Reformat nuk mjaftojnë më. Rilindjet e rikthimet jo e jo.

Duhet përmbysje...