BALLKAN, 20 Maj 2023, 18:24

Samiti në Hiroshima/ Vendet e G7: Kosova dhe Serbia të zbatojnë detyrimet që dalin nga marrëveshja e Ohrit

Samiti në Hiroshima/ Vendet e G7: Kosova dhe Serbia të zbatojnë

Liderët e shteteve të G7 në njoftimin e lëshuar sot pas takimit që kanë mbajtur në Hiroshima të Japonisë, në përfundimet e tyre kanë përfshirë edhe procesin e dialogut në mes të Kosovës dhe Serbisë.

Në këtë komunikatë zyrtare thuhet se vendet e G7 mirëpresin marrëveshjen për normalizim të raporteve në mes të Kosovës dhe Serbisë dhe Aneksin e Implementimit të arritura përmes dialogut të lehtësuar nga BE në Bruksel më 27 shkurt dhe në Ohër më 18 mars.

Vendet e G7 kanë bërë thirrje që Kosova dhe Serbia të zbatojnë në mënyrë të përshtatshme dhe në mirëbesim detyrimet e tyre përkatëse në mënyrë që të zhvllokojnë potencialin e tyre të plotë dhe të avancojnë raportet e fqinjësisë së mirë në Ballkanin Perëndimor.

Samiti në Hiroshima/ Vendet e G7: Kosova dhe Serbia të zbatojnë

“Për të zhbllokuar potencialin e tyre të plotë për qytetarët e Kosovës dhe Serbisë dhe për avancimin e marrëdhënieve të fqinjësisë së mirë në Ballkanin Perëndimor, ne bëjmë thirrjenga të dyja palët të zbatojnë në mënyrë të përshtatshme dhe mirëbesim detyrimet e tyre përkatës”, thuhet në komunikatë.