AKTUALITET, 29 Nëntor 2022, 11:46

Zhvatje e trafik droge në Itali, dalin emrat e tre shqiptarëve të arrestuar

Zhvatje e trafik droge në Itali, dalin emrat e tre  shqiptarëve

Zbulohen emrat e 6 shqiptarëve të arrestuar nga policia italiane në kuadër të një operacioni që çoi në shkatërrimin e dy organizate mafioze.

Janë 27 urdhra arresti me burg të njoftuar në këto orë nga Drejtoria e Hetimit Antimafia në kuadër të operacionit të quajtur “Federico II” i cili në vitin 2016 bëri të mundur goditjen e dy organizatave të dallueshme, njëra prej të cilave është mafioze e dedikuar në zhvatje dhe trafik droge dhe një tjetër italo-shqiptare e dedikuar për importimin e sasive të mëdha të heroinës nga Shqipëria.

Gjykata ka vendosur burg për shtetasit shqiptarë:
Klaid Hasanaj, 52 vjeç me banim në Leçe;
Bilal Bocaj, 53 vjeç, banues në Poggiardo;
Ortis Banda, 40 vjeç, me origjinë shqiptare, banues në Maniago (aktualisht i pagjurmueshëm);

dhe italianët:
Giuseppino Mero, 56 vjeç nga Cavallino;

Mario Açogli , 46 vjeç, nga Scorrano;
Antonio Leto , 30 vjeç nga Caprarica;
Nicolò Capone, 27 vjeç, nga Lizzanello;
Francesca De Dominicis, 51 vjeç, nga Merine;
Francesco De Cagna, 53 vjeç, nga Scorrano;

Carmelo De Pascalis, 57 vjeç, nga Cavallino;
Luca Giannone, 44 vjeç, nga Calimera;
Alessandro Greco (aka Sandrino) 37 vjeç, nga Leçe;
Gabriella De Dominicis, 58 vjeç, nga Merine;

Alessandro Antonuçi, 30 vjeç, nga Lizzanello;
Maria Valeria Ingrosso, 41 vjeç, nga Lizzanello;
Mario Mandurrino, 32 vjeç, nga Leçe;

Angelo Montinaro, 40 vjeç, nga Caprarica di Leçe;
Brenda Potenza, 34 vjeç, nga Taviano;
Cosimino Maggio, 52 vjeç, me origjinë nga Minervino, por me banim në Reggio Emilia;

Umberto Nicoletti, 43 vjeç nga Leçe;
Luciano Pagano, 46 ​​vjeç, nga Brindisi;
Gianluca Antonio Spiri, 45 vjeç, nga Racale;

Pierluigi Pierri, 32 vjeç, nga Torre San Giovanni;
Yuri Rosafio, 43 vjeç, nga Brindisi;
Emanuele Soliberto, 42 vjeç nga Brindisi.

Gjithsej, njëzet e një persona ishin marrësit e urdhrit të paraburgimit të nënshkruar nga gjyqtari hetues Alcide Maritati si pjesë e hetimeve të nisura nga prokurori i Drejtorisë së Rrethit Antimafia (DDA) Guglielmo Cataldi në vazhdën e një tjetër hetimi të bujshëm.