AKTUALITET, 29 Nëntor 2022, 10:16

Festimet e ditës së çlirimit, komunistët bëjnë homazhe me portretet e Enver Hoxhës (VIDEO)

Festimet e ditës së çlirimit, komunistët bëjnë
Homazhet te "Dëshmorët e Kombit"

Shqipëria feston sot 29 nëntorin, 78-vjetorin e Çlirimit të Shqipërisë nga pushtimi fashist. Ashtu is në dekadat e kaluara, edhe sot politika e feston të ndarë, pasi e djathta feston 28 nëntorin si ditën e Pavarësisë dhe të Çlirimit, ndërsa 29 nëntori është festë vetëm për të majtën. 

Në këtë ditë festojnë edhe ithtarët e komunizmit, që, si më parë, shkojnë te varrezat "Dëshmorët e Kombit" me portretet e ish-diktatorit komunist Enver Hoxha. Në disa raste, ata nuk janë lejuar të shpalosin hapur fotot.