AKTUALITET, 21 Mars 2023, 14:08

Dita botërore e sindromës Down/ Drejtoresha e shërbimeve “ProPak” ngre alarmin: Ka mungesë të mësuesve ndihmës në kopshte e shkolla

Dita botërore e sindromës Down/ Drejtoresha e shërbimeve

Në ditën Dita Botërore të sindromës Down, ngrihet shqetësimi për mungesë të stafit ndihmës në sistemin parashkollor dhe atë parauniversitar për fëmijët që vuajnë nga kjo lloj sëmundje.

Drejtoreshën e qendrës se shërbimeve Pro Pak, Flavia Shehu thotë se ka sistemi arsimor në Shqipëri, ka mungesë të theksuar të mësueseve ndihmës ne kopshte dhe shkolla.

Shehu e vuri theksin edhe te nevoja e shërbimeve terapeutike, për te gjitha grup moshat, por që sipas saj janë te pamjaftueshme.

Drejtoresha e qendrës se shërbimit Pro Pak, tregoi peripecitë që hasin personat mbi 18 vjeç, që në jo pak raste e kanë të vështirë të punësohen.

Dita botërore e sindromës Down ka si synim, bashkimin për të krijuar një zë të vetëm global për të drejtat, përfshirjen dhe mirëqenien e njerëzve me këtë sëmundje.