LIFESTYLE, 2 Shtator 2022, 14:17

Njihuni me diamantin rozë i cili pritet të kapë shifrën marramendëse në ankand

Njihuni me diamantin rozë i cili pritet të kapë shifrën

Një diamant rozë tejet i shndërritshëm, i përshkruar si një nga më të pastërt në botë, mund të arrijë vlerën më shumë se 21 milionë dollarë kur të dalë në shitje në Hong Kong në tetor, sipas njoftimit nga shtëpia e ankandeve ‘Sotheby’s’.

Me 11.15 karat, guri i çmuar quhet “Williamson Pink Star”, në nderim të dy diamanteve të tjerë rozë.

Njëri është “CTF Pink Star”, një diamant ovale 59,60 karatësh, i cili u shit për një rekord prej 71,2 milion dollarë në ankand në 2017.

Tjetri është guri “Williamson” — një diamant 23,60 karat i dhënë mbretëreshës së Britanisë Elizabeth si dhuratë martese nga gjeologu kanadez John Thorburn Williamson. I veshur nga monarkja në një karficë kartier Cartier, ajo u zbulua në minierën e tij në Tanzani.

Nga ajo minierë e ka origjinën edhe “Williamson Pink Star”.

“Diamantet rozë janë jashtëzakonisht të rrallë në natyrë…”, tha për Reuters Kristian Spofforth, shefi i bizhuterive të ‘Sotheby’s’ në një deklaratë për shtyp.

Gurët me ngjyra të cilësisë së lartë vlerësohen nga super të pasurit dhe Spofforth tha se priste shumë oferta për gurin e çmuar kur të ofrohet për shitje në një ankand të pavarur më 5 tetor.

“Ne pamë mbi krizën e bllokimit dhe krizën e COVID që ka gjithmonë kërkesë për të rrallën dhe të bukurën në botë, dhe kjo është diçka jashtëzakonisht e rrallë që mendoj se do të ketë shumë ofertues atë ditë,” tha ai.

Përpara ankandit, “Williamson Pink Star” do të shkojë në turne në Dubai, Singapor dhe Taipei përpara se të mbërrijë në Hong Kong.