LIFESTYLE, 12 Maj 2024, 18:29

Kritikat për reklamën e re të "iPad Pro" detyrojnë Apple të kërkojë falje

Kritikat për reklamën e re të "iPad Pro" detyrojnë

Gjigandi i teknologjisë, Apple ka kërkuar falje për reklamën e saj të re për iPad Pro ku shtyp kamerat, librat dhe instrumentet muzikore.

Reklama e shpërndarë nga shefi ekzekutiv i kompanisë, Tim Cook, paraqet gjithashtu edhe mjete kreative si aparat diskografik dhe metronom teksa shtypen.

Ajo kishte për qëllim të tregonte gamën e gjerë të mjeteve për të cilat mund të përdoret iPad-i më i hollë ndonjëherë, por reklama nuk u prit aspak mirë, pasi ajo u kritikua për mesazhin që përcjell. Sipas aktorit Hugh Grant reklama e iPad Pro shfaqte shkatërrimin e përvojës njerëzore.

Kreativiteti është në ADN-në tonë dhe është jashtëzakonisht e rëndësishme për ne që të dizajnojmë produkte që fuqizojnë krijuesit në të gjithë botën. Qëllimi ynë është të festojmë gjithmonë një mori mënyrash se si përdoruesit shprehen dhe sjellin idetë e tyre në jetë përmes iPad. Ne dështuam me këtë video dhe na vjen keq”,- tha nënkryetari i Apple për marketing, Tor Myhren.

Ndërkohë, Adam Singer nga kompania teknologjike e reklamave AdQuick, e quajti videon “metaforën e përsosur” për epokën e sotme.

Ndërkohë kujtojmë se shitjet e iPad ranë me 17 % gjatë periudhës janar-mars.