BOTA, 17 Mars 2023, 15:32

Mbronin bosin italian, arrestohen dhe dy mbështetësit e Matteo Messina Denaro

Mbronin bosin italian, arrestohen dhe dy mbështetësit e Matteo Messina

Hetimet vazhdojnë për rrjetin e bashkëpunëtorëve që mbronin Matteo Messina Denaro që u arrestua pak javë më parë.

Karabinierët del Ros dhe komanda provinciale e Trapanit arrestuan Emanuele Bonafede, nipin e bosit të Campobello di Mazara Leonardo Bonafede dhe gruan e tij Lorena Ninfa Lanceri për ndihmë dhe nxitje të Denaros.

Hetimi u koordinua nga prokurori i Palermos, Maurizio de Lucia, deputeti Paolo Guido dhe prokurorët Piero Padova dhe Gianluca De Leo.

Nga hetimet rezulton se Lorena Lanceri kishte qenë shumë e afërt me Messina Denaron.

Autoritetet gjetën prova të shumta të marrëdhënies mes bosit të drogës dhe Lanceri. Messina Denaro, për të fshehur identitetin e saj të vërtetë, e quajti Diletta.

Një foto e Matteo Messina Denaro duke pirë një puro dhe duke mbajtur një gotë konjaku në dorë, e realizuar në shtëpinë e Emanuele Bonafede dhe gruas së tij Lorena Lanceri, të arrestuar sot, është ndër elementët që inkuadrojnë dy bashkëshortët e akuzuar për ndihmë dhe nxitje.

Mbështetësit e arratisur të Matteo Messina Denaro nga Carabinieri del Ros tashmë kanë shkuar në  gjashtë.  Nga hetimet rezulton qartë se Messina Denaro është mbështetur vazhdimisht nga disa persona gjatë fshehjes së tij dhe autoritetet janë në kërkim të tyre.