BALLKAN, 28 Nëntor 2022, 13:15

“Sot në Preshevë valon flamuri më i bukur në botë”/ Serbia e ndaloi me ligj, politikanët shqiptarë vendosin flamurin kombëtar

“Sot në Preshevë valon flamuri më i bukur në
Flamuri shqiptar, sot në Preshevë

Kryetari i Këshillit Kombëtar Shqiptar, Ragmi Mustafi ka uruar 28 nëntorin të gjithë shqiptarëve.

Përmes një postimi në Facebook, Mustafi ka bërë të ditur se ka vendosur të valoj flamurin kombëtar në Këshillin Kombëtar Shqiptar, pavarësisht ndalimit me ligj nga autoritet serbe.

Ai tha se këtë e bëri në nderë të sakrificës së shqiptarëve në Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë.

“Nuk është zgjidhje vendosja e flamurit kombëtar krahas atij serb për një ditë si kompromis në heshtje i mos zhvillimit të procedurave të kundërvajtjes. E as vendosja, vetëm flamurit kombëtar për një ditë të vetme.  Vetë ndalimi me ligj i flamurit kombëtar shqiptar është njollosje e tij nga shteti. Nuk i takon shtetit t’i përzgjedhë veçoritë identitare të bashkësive të ndryshme etnike/kombëtare”, ka shkruar Mustafi.

Mustafi bërë të ditur se Këshilli Kombëtar Shqiptar do ta vazhdojë betejën politike dhe juridike për legalizimin e simboleve kombëtare shqiptar.

“Simbolet tona. Pa ndryshime. Pa dallime. Simbolet kombëtare nuk duhen ndryshuar!

Janë ligjet diskriminuese ato që duhen ndryshuar! Flamuri kombëtar shqiptar do të valojë në Luginën e Preshevës!  Gjithnjë, gjithmonë, përgjithmonë! Urime 28 nëntori – Dita e Flamurit”, ka shkruar Mustafi.

Të njëjtin veprim e ka bërë edhe kryetari i Prishevës, Shqiprim Arifi. Ai ka vendosur flamurin kombëtar në objektin e Komunës.

“Plot krenari e nder, festojmë për ty Shqipëri! Sot, në Preshevë valon Flamuri më i bukur në botë. Gëzuar 110 vjet Pavarësi!”, ka shkruar Arifi.