BALLKAN, 10 Shtator 2023, 22:41

“Kush ra në det?”, publikohet audio e kapitenit të anijes pas vrasjes së 36-vjeçarit në Greqi

“Kush ra në det?”, publikohet audio e kapitenit të anijes
Viktima 36-vjeçare

Mediat greke kanë zbardhur detaje të reja në lidhje me vrasjen e 36 vjeçarit në portin grek.

Protothema.gr ka publikuar bisedën që kapiteni ka pasur nëpërmjet telefonit me pjesën tjetër të ekuipazhit të Horizont Blu disa sekonda pasi 36-vjeçari ra në det. Kapiteni dëgjohet duke pyetur anëtarët e ekuipazhit se çfarë ka ndodhur.

-Si jeni? Hej, si jeni? Ngadalë.

Menjëherë më pas, sapo kapiteni ka kuptuar incidentin, ai urdhëron anijen të ngadalësojë shpejtësinë dhe pyet ekuipazhin për të zbuluar se kush ra në det.

-Shumë vonë. Hajde, çfarë ndodhi? Më trego. Çfarë ndodhi?

Kapiteni më pas pyet nëse 36-vjeçari është në det dhe kërkon më shumë detaje rreth ngjarjes. Në të njëjtën kohë, Departamenti  Portual i Autoritetit Qendror të Pireut dëgjohet duke informuar përmes VHF për ngjarjen.